kitzbuhel
Här arrangeras några av de tuffaste utför och slalom tävlingar under World Cup cirkusen.

Men låt inte det skrämma dig! Denna semesterort i Tyrolen, har mycket mer att erbjuda än bara tuff skidåkning, det är en vacker medeltida stad, full av arkitektur och sevärdheter.

Det finns landmärken som går tillbaka till 1300-talet, till exempel St Katarina kyrka, och om du tycker om historia finns det ett stort museum som berättar 1.000 års historia om Kitzbühel.

När det gäller att lyxa till det lite, har Kitzbuhel allt du kan önska, ett flertal 5-stjärniga hotell och några underbara restauranger.

Kitzbuhel är också känd för sin stora “after-ski kultur”, och i kombination med de närliggande orterna i Kirchberg, Jochberg, och Thurn Pass är det ett av de största skidområdena i Österrike.

 

Platser att övernatta och bo

Kitzbühel har över 100 boenden, och när du lägger till de närliggande orterna blir det tillsammans ungefär 10.000 sängplatser fördelat på hotell, lägenheter och pensionat.

Ett av de lyxiga 5-stjärniga hotellen är Hotel Schloss Ledenberg som har en sagolik miljö högt ovanför staden och erbjuder fantastisk panoramautsikt.

Hotellet omfattar det ursprungliga slottet och ett nyare tillägg. Det är bara en tio-minuters promenad till stan, eller ta hotellets pendelbuss.

bokanu
rosa_kitzbuhel

Hotel A-ROSA Kitzbühel är ännu mer sagolikt. Det byggdes i stil med ett tyrolsk slott och är helt enkelt en vacker uppsättning på egen 9-håls golfbana, strax utanför staden.

bokanuStörre karta

 

Fina middagar

Det finns många utmärkta restauranger i och runt staden som erbjuder fina matupplevelser.

Du kan prova ett stort antal olika rätter från traditionella österrikiska till alla typer av internationella smaker.

Restaurangen Neuwirt, ligger inne i Schwarzer Adler Hotel och har vunnit utmärkelser i matguider.

Sedan har du även Chizzo, som är besöksvärd och ligger i ett av de äldsta byggnaderna i staden.

Det finns även mer vardagliga matställen som pizzerior och snabbmatsrestauranger, som är bra om du bara vill ha en snabb matbit.

För traditionella österrikiska rätter kan Huberbrau Stuberl rekommenderas, och den är ofta i rangerings-toppen på TripAdvisor.

 

Hur du kommer hit

Kitzbühel kan ganska lätt nås med bil, och det går utmärkt att köra in i stan.

Om du hyr en bil från flygplatsen kommer du förmodligen att flyga till Salzburg, eller för fler internationella flyg alternativ Münchens flygplats som ligger lite längre bort.

Du kan även ta tåg till Kitzbühel från Salzburg på “Salzburg-Tyrolen Railway”.

Kör du ända från Sverige är det mellan 115 och 126 mil beroende på vilken väg du tar. Länk: Google karta med körväg
Läs om fler skidorter i Alperna: