Nice – The Beautiful

,

nice_beach


Denna badort på franska Rivieran lever verkligen upp till sitt smeknamn ”Nice the Beautiful”.

Själva staden är vacker, liksom det omgivande området, och ofta är det fullt av vackra människor också!

Nice har gamla rötter, men den är mest känd som en semesterort, och sedan mitten av 1800 talet har staden lockat besökare från hela Europa för sitt utmärkta klimat.

Den engelska över-klassen var förtjusta i Nice, och de kom i drivor för längre sommarlov eller för att tillbringa sina vintrar här, och njuta av ett mycket bättre klimat än hemma i England.

I själva verket var Nice så populär bland den britterna att stadens strandpromenad fick namnet ”Promenade des Anglais” – engelska strandpromenaden!

Idag är det inte bara britterna som attraheras av Nice, folk från hela världen kommer hit för att njuta av stadens lyxiga butiker, fina restauranger och kultur.

 

luxury_hotel_negresco
Vy från lyxiga Hotel Negresco

Många hotell att välja mellan

Som en av de mest besökta städerna i Frankrike (runt 4 miljon turister per år) är hotell i hög efterfrågan.

Trots att det är näst största hotell staden i Frankrike, blir hotellen fullbokade tidigt i föväg, speciellt under den livliga sommarsäsongen.

Det finns flera hundra hotell och ca. 50 ”Bed and Breakfast” att välja på om du föredrar att bo i mer intim miljö.

Av de mer lyxiga boenden som erbjuds är det 5-stjärniga Hotel Negresco och Boscolo Exedra Nice. Båda har vackra Belle Epoque arkitektur.

Om du föredrar art déco-stil kommer du trivas bra på Palais de la Mediterranee.

hotell i Nice

 

Hur kommer man hit?

Nice är den femte största staden i Frankrike och har landets tredje mest trafikerade flygplats.

Flygplatsen Nice Côte d’Azur är den viktigaste farstun till den franska Rivieran och de inre regionerna av Provence samt Monaco. Här landar över 10 miljoner passagerare varje år.

 

Sevärdheter

Bortsett från vädret och en lång svepande strand, som löper längs Promenade des Anglais, har staden många andra fina  attraktioner också.

Du kan prova lyckan på kasinot eller bege dig ut på shopping. Här finns de flesta kända och lyxiga märkes designers representerade.


Presentation av Nicetoile

Det finns butiker runt om i hela staden, men om du hellre gillar köpcentrum så leta upp Nicetoile, Nice Longostiere, eller Northern Forum, bland andra.

old_town_nice

Gamla Nice är en vacker del av staden med en labyrint av gator och gränder. Den har en annan, mer pittoreska och tillbakalutade atmosfären jämfört med andra delar av staden och är perfekt för vandrade runt, chef för blommor och frukt marknaden för en mer levande atmosfär i gamla stan.

Om du gillar promenader hittar du fantastiska vyer och ruinerna av ett slott genom att gå stigen och trapporna upp till Colline du Chateau, med utsikt över staden.

 
Nice har några utmärkta museer också. Du kan läsa mer om dessa och andra sevärdheter på evenemang sidan;

[button style=”warning”]Läs mer >>[/button].

 
weather_climat

Väder och klimat

Nice har ofta bra väder! Medelhavsklimatet håller staden mild året runt med högsta temperaturerna  i juli och augusti.

Under dessa sommarmånader Nice är den genomsnittliga topp temperaturen runt 27C. Temperaturen är behaglig från april fram till november, och även om de sjunker till runt 13C under vintermånaderna med ökande nederbörd, är det fortfarande mycket soligt.

Nice har faktiskt över 2,700 soltimmar per år och detta är en anledning till att staden länge lockat konstnärer för sina fantastiska ljusförhållanden.

 

Läs mer om fler platser i Provence