Nästan 200 mil med bil till Toscana och Italien. Bokade i förväg en vecka i Montecatini Terme för att ha en bra utgångspunkt till utflykter i Toscana.

Det kan vara lagom att köra max 40 mil per dag och hinna se några mysiga platser efter vägen.

Platserna vi besökte till och från Toscana Wittenberg Dinkelsbühl Innsbruck Füssen  Berlin 

Trafiken i Italien sägs vara tuff, men kör man tydligt, vet vart man ska och har ögonen öppna så är det inte några problem. En GPS är till stor hjälp och nästan ett måste.

Augusti är den varmaste och turist tätaste tiden på året. De flesta solrosorna hade tyvär blommat färdigt och torkat. Kan nog vara bättre att åka hit i slutet av Juni och i Juli.

Florens och Pisa

är naturligtvis ett måste om man inte varit där förut. Vackert och bör upplevas en gång. Var beredd på stora folkmängder och köer överallt. Var tidigt ute om ni vill in på något museum.

hotel_tuscany

Bo i en gammal vinby

Vill du bo riktigt mysigt mitt i mellan alla vinbyar i Toscana bör du prova på Relais Palazzo del Capitano som är från 1400 talet och ligger i San Quirico dʼOrcia

Otrolig skön stämning och spa fasiliteter. Avsluta dagarna med en härlig gourmet måltid och de bästa vinerna från Toscana i deras restaurang, som även är rekommenderad av Guide Michelin.

Klicka här så kommer du till hotellsidan med bilder och mer infoVisa större karta

37

Vingårdar

och den fantastiska naturen i Toscana. Det kända Chianti distriktet, med bland annat den svensk ägda vingården Terreno samt vinbyn Montalcino är besöksvärt.

21

Gamla 1200 tals byar

med fina trånga gränder finns lite överallt.
Det är riktigt kul att åka på upptäcksfärd och svänga av när man ser någon gammal stad bland kullarna eller längs motorvägen.