Chateauneuf du Pape ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur men tillhör ändå Rhône-dalens vindistrikt.Hit kan det vara lagom med en halv dags utflykt.

 

Châteauneuf du Pape är känt för att påvarna i Avignon hade sitt sommarboende här. Avignon fungerade som huvudsäte för påvarna på 1300 talet och de åkte hit och festade med en hel del vin..

Här är vinet gott och dyrt. Du kan spara en hel del på att köpa med dig några flaskor Châteauneuf du Pape vin härifrån. Priser ligger på det dubbla i Sverige och några upp till tre gånger så dyra. Priserna här ligger från 15 euro och uppåt.

Vin, Vin och Vin

Största nöjet här är att strosa runt och provsmaka vinerna i de många vinbutikerna. Allt handlar om vin här så det är ett skönt ställe för vinälskare.
36

Men var försiktig med hur mycket du smakar om du går in i en privat vinbutik eller källare.  De försöker pracka på dig de dyraste vinerna såklart och blir väldigt sura när du går därifrån utan att köpa något.


View Larger Map

Hotell och slott -hotell

Du kan bo på ett riktigt fint slott i Chateauneuf du Pape. Hostellerie du Château des Fines Roches som är ett fyra stjärnors slott-hotell med en gourmet-restaurang. En terass med panoramautsikt över vingårdarna, och en skön pool.

Det finns ett par hotell i närheten av centrum och fler i omkring liggande områden.

[button style=”primary”]Boka Nu >> [/button]

 

Läs mer om fler platser i Provence