Choco Story Choklad museum i Brygge

Belgien och Brygge är välkänt för sin choklad produktion. Därför är det inte konstigt att man hittar ett choklad museum här.

Choklad Museet i Brygge kallas Choco Story och handlar naturligtvis om chokladens historia och dess väg till Europa och Belgien.

Intressant att gå runt i huset och läsa historien om hur viktig kakao var inom handeln en gång i tiden. Kakao hade stort värde och ansågs som en lyxvara.

Du kan även titta på en filmvisning om chokladens historia. Efter rund vandringen kan du gå in i ett rum där det blir demonstrerat hur man gör choklad praliner.

Demonstrationen är två gånger i timmen och går i stor fart på 3-4 språk. Den varar ca. en halv timme och avslutas med att alla får smaka på den goda Belgiska chokladen

Belgisk choklad är världsberömt och priset är ganska högt (ca. 35 Euro per kilogram), men det är den värd. Du märker stor skillnad på smaken av Belgisk choklad jämfört med den billigare som man äter till vardags.

I Brygge finns många små choklad butiker. De flesta gör chokladen själva och det är riktigt gott att gå runt och prov-smaka.

I samma hus och uppgång hittar du även Lamp museet som såg spännande ut.Större Karta

Link: Choco Story hemsida