cortina


Många av oss tänker på Italien som en destination för världens mest fashionabla människor, så det är passande att en av världens mest trendiga skidorter finns här!

Beläget i hjärtat av Dolomiterna i norra Italien, är Cortina d’Ampezzo en vacker plats fylld med vackra människor.

Även om den kanske inte har så många 5 stjärniga hotell och Michelin stjärniga restauranger som Courchevel, är Cortina fortfarande en destination för eliten och anses vara Italiens mest moderna skidort.

Orten var värd för vinter-OS 1956 och har fungerat som scen i flera storfilmer bl.a. ”For your eyes only” och ”Pink Panther”.

 

Ett hett nattliv

Här hittar du ett livligt ”after-ski” och nattliv. Bilbo, BLV Room och VIP Club är stans hetaste klubbar. Det finns även 8 diskotek som håller öppet ända fram till gryningen.

 

Var ska man övernatta ?

Det är över 50 boende alternativ i Cortina listade på booking.com, inkluderat två 5 stjärnors hotell, och arton 4 stjärnors, så det finns gott om möjligheter att bo lite lyxigt medan du är här.

savoia_hotel_cortina
Exempelvis Grand Hotel Savoie, ett lyxigt hotell mitt i hjärtat av stan med fantastisk utsikt över bergen, och det är en elegant och historisk byggnad som restaurerats med alla moderna bekvämligheter.

bokanu
cristallo_hotel_cortina
Cristallo Hotel Spa and Golf är det andra 5-stjärniga hotellet i stan, och det var det första 5-stjärniga lyxhotellet i Dolomiterna.

Hotellet ligger strax utanför Cortina, men gästerna kan utnyttja gratis transfer till och från centrum, medan du njuter av den något lugnare atmosfären som omger Cristallo området.

bokanu

 

Hur du kommer hit

Du kan enkelt köra in till Cortina eftersom vägarna är bra och för det mesta bara.

Dalen ligger inte på så hög höjd som vissa andra skidorter, så vägarna blir inte så ofta igensnöade som de skulle kunna bli annars

Om du flyger, är Venedig det bästa alternativet för internationella ankomster och du kan köra därifrån eller ta ett tåg till Pieve di Cadore, cirka 35 kilometer från Cortina och sedan ta Dolomitibus resten av vägen.Större karta

 

Fakta Cortina

Invånare 6300
Längsta pist 7,5 km
Svarta pister 14
Röda pister 30
Blå pister 34
Högsta åkhöjd 2930 m  (“Forcella Staunies”, lift från Cristallo systemet)
Liftar 450

 

Gourmet och restauranger

Cortina och den omgivande dalen har några underbara restauranger. Det finns över 70 restauranger i staden, inklusive restaurangen på Cristallo Hotell som är känd som en av de bästa i dalen.

Som man kan förvänta serverar många av restaurangerna gourmetmat med priser därefter, men det finns många prisvärda restauranger i orten också.

I stan hittar du allt från stjärnmärkta gastronomiska restauranger till mysiga pizza platser. Missa inte den autentiska vinbaren Enoteca Di Vino Brio eller Villa Sandi.

Son Forca, i skidområdet Cristallo har en härlig solterrass och en fantastisk utsikt.

Prova den prisvärda restauranger Croda Café, Cinque Torri eller Ariston, som är några av de mest populära platserna i Cortina.

En fördel med Cortina är att det finns riktigt bra restauranger både på och utanför bergen, så om du åker med linbanorna får du inte bara får tillgång till bra skidåkning, men bra restauranger också.

 

Läs om fler skidorter i Alperna:

 

 

Dela och låt andra veta om detta !!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •