courchevel1


Frankrike har ett antal lyxiga skidorter, men kanske ingen mer lyxig än Courchevel.

Trendig, dyr, hög klass, och elit-tät är bara några ord som vi kan använda för att beskriva denna semesterort i franska Alperna.

Men det är bara början – sex Michelin-stjärniga restauranger, sex 5-stjärniga hotell, och tillgång till världens största skidområde, gör detta till rätt plats att se och synas!

Njut av butiker, afterski, god mat och spa. Sist men inte minst är detta naturligtvis också en bra plats för fantastisk skidåkning.

 

Lyxiga Hotell

Om du letar efter en smak av lyx, finns det över 40 platser att bo. Sex av dessa är 5 stjärniga, och sju med 4 stjärnor.

Det finns många andra privata boende-alternativ också, men är du Courchevel för lyx kommer du att vilja bo på ett hotell där du kan bli bortskämd!

courchevel_luxury_hotel
Les Suites de la Potiniere är en sådan plats – mitt i hjärtat av staden. Hotellet har ett spa, hälsocenter och en inomhuspool, och sviterna är riktigt vackra med sina berg vyer.

bokanu

 
courchevel_hotel
Ett annat lyxigt alternativ som ligger precis utanför centrum av staden i ett lugnt område bland skidbackarna är Hotel La Sivoliere.

Denna sanna berg reträtt har rum som känns som en alpin stuga med varmt trä, eldstäder, och en mysig men ändå lyxig atmosfär.

bokanuStörre karta

 

Michelin Stjärniga Restauranger

Det är ovanligt för en stor stad att ha mer än en eller två Michelin-stjärniga restauranger, så om vi tänker på storleken på Courchevel med sina sju Michelin restauranger, så kan man säga att orten är utan motstycke!

Två av restaurangerna har 1 stjärna, medan de övriga fem har 2 stjärnor, och du kan hitta ett stort utbud bland dessa från bland annat det moderna köket, franska, asiatiska och Medelhavet.

Om du vill njuta av utsökt mat och de allra bästa köken så har du kommit helt rätt!

 

Att ta sig hit

Courchevel Flygplats är ett alternativ, men med sitt ökända rykte som en av de farligaste flygplatserna i världen, så anländer kanske inte någon med svagt i hjärta på den.

Dess mycket korta och branta bana var faktiskt med i öppningsscenen av Bond filmen, Tomorrow Never Dies, och flygplatsen används främst av mindre flygplan och helikoptrar för att få eliten i sina privata jetplan så nära skidorten som möjligt.

Majoriteten av skidåkare kommer till Courchevel via närmaste större flygplats, vilket är Genève, och transfer därifrån, eller två andra alternativen är Lyon och Grenoble.

Det går utmärkt att köra hit också, och det är ca. 160 mil från Malmö. Länk: Google karta med körväg

Avstånd från Geneve är ca. 14 mil och från Lyon ca. 20 mil.

 

Läs om fler skidorter i Alperna:

 

Dela och låt andra veta om detta !!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •