San-Gimignano700

Såsom den mer kända byn Montepulciano, så är även San Gimignano en stad eller mera en bergsby i hjärtat av Toscana.

Bara 52 km söder om Florens, kan den lilla charmiga staden lätt besökas med en dagsresa från. Men vill du ha en smak av småstads -Toscana är det värt att stanna här ett par dagar och njuta av atmosfären.

Hur du kommer hit

Om du planerar att bo här – och vi rekommenderar att du gör det en natt eller två – så är det lätt att komma hit med bil.

Du kan inte köra in i det historiska centret så utnyttja en av parkeringsplatser i utkanten av staden.

Du kan också ta dig hit med buss från Florens och Siena, men du måste byta i Poggibonsi. Likaså med tåg som bara går till Poggibonsi och där ifrån buss resten av vägen.

 

Övernattning och hotell

Det är inte alltför många hotell inne i själva staden, och du måste vara tidigt ute eller ha tur om du hittar något ledigt. Däremot finns ett rikt utbud av gästgiverier, bed and breakfast och hotell strax utanför och i omkringliggande områden.

Här ska finnas över 90 Hotell och övernattnings-ställen, så du ska kunna hitta något som passar din smak.

Boka i god tid för juni, juli och augusti. Många boende är fullbokade redan ett år i förväg.

collegiata_hotel

Om du vill ha lite lyx ska du titta på något av de femton 4 stjärniga hotell som finns i och utanför staden.

Några bra är Relais Cappuccina som erbjuder underbar utsikt över staden, men om du föredrar att prova några av de lokala kulturarv så har du Hotel La Collegiata som är ett tidigare Francisianskt konvent (Franciskus variant av kloster) från 1500 talet och ligger ett par kilometer utanför stadsportarna.

al_pozzo_dei_desideri

Om du vill ha en speciell upplevelse mitt i centrum ska du bo på Al Pozzo dei Desideri . Du måste gå från parkeringsplatsen 10-15 minuter, men i gengäld får du en romantisk natt i en 1100-talsbyggnad vid det stora torget.

Rummen har utsikt antingen mot stadens historiska centrum och Piazza del Cisterna eller den toskanska landsbygden.


Större karta
Piazza_Cisterna_San_Gimignano

Att se och göra

Känd som staden med de fina tornen är San Gimignano prytt med vacker arkitektur, särskilt dess välbevarade torn hus.

Det historiska centrum av staden förklarades som världsarv på grund av dess unika och välbevarad arkitektur, så om du tror att denna stad kommer att vara precis som många andra i Toscana, tänk om!

Staden har kunnat bevara fjorton torn av de 72 som en gång fanns här, och du kan klättra till toppen av det högsta tornet, Torre Grossa, för att njuta av den fantastiska utsikten över staden och den omgivande landsbygden.

Piazza del Cisterna, uppkallad efter den gamla stenbrunnen som användes för att tillhandahålla staden med vatten, ligger i centrum. Om du är här på en Torsdag se till att besöka marknaden som också är en upplevelse och sevärdhet.

 

Vädret

San Gimignano är hetast och mest trafikerad på sommaren, särskilt juli och augusti när den genomsnittligt högsta temperaturen ligger omkring 30 grader.

Det är något färre turister i juni och september, så om du föredrar det lite lugnare är dessa månader en bra tid för ett besök, och temperaturen är fortfarande relativt varmt.

Eftersom hösten är den regnigaste årstiden i Toscana, så är det ingen bra ide att åka hit för sent på året.
Läs mer om Toscana

 

 

Dela och låt andra veta om detta !!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •