stmoritz
St Moritz lever verkligen upp till sitt rykte som en lyxig skidort som tilltalar eliten och jetsettare. Kanske det är därför platsen blivit en av de dyraste skidorterna i världen.

Du måste ha pengar, och gärna massor av dem, när du ska spendera din tid här och gnugga axlar med jetseten här.

Precis som Zermatt, började området locka turister för vintersporter från 1860-talet och framåt, men denna orten har mer en stads-känsla.

Det var den första orten i Alperna som installerade elektriska spårvagnar, till exempel, och den första plats i Schweiz som öppnade en skidskola.

 

Hotell och platser att övernatta

Jämfört med Zermatt har St. Moritz inte lika många övernattnings ställen, men det beror mestadels på att här är det mest hotell och inte så många privata stugor och lägenheter som hyrs ut.

Booking.com har över 60 boenden listade, och 6 av dem är 5 stjärniga hotell.
Bland dessa är det tjusiga, och kända Kempinski Grand Hotel Des Bains Det riktigt osar av lyx här och du möts av en professionell service och stil som du kan vänta dig från en av världens dyraste skidorter.

Hotellets restaurang är naturligtvis något helt speciellt för gourmet älskare och har även fått en Michelin stjärna!

bokanu

lyx hotell St. Moritz

Badrutt’s Palace Hotel ger en elegant gammaldags, men ändå lyxig charm.

Det invigdes 1896 och är medlem av ”Leading Hotels of the World” plus att det fått många andra utmärkelser.

Detta är ett av de ursprungliga hotell som byggdes i St Moritz, och för många besökare till semesterorten, är detta en återkommande plats att bo.

bokanuStörre karta

 

Gourmet och matställen i stan

Den Michelin-stjärn-märkta restaurangen på Hotell Kempinski sätter nog standarden för vad du kan förvänta dig av att äta ute i denna staden.

TripAdvisor rangerar 85 restauranger här, och det finns nästan ytterligare 100 restauranger att välja på i den vida Engadin-dalen.

Många restauranger är naturligtvis riktigt dyra, men inte alla! Du kan fortfarande hitta prisvärda pizza platser, men det är förmodligen inte vad du kommit hit för.

Se till att prova några av de lokala schweiziska köken som finns i ett stort urval, plus Italienska, Internationella, Franska, och andra europeiska kök.

 

Att ta sig hit

Det snabbaste sättet att ta sig till St Moritz är med flyg. Det finns en liten flygplats i Samedan och ligger ungefär 20 minuter från orten. Samedan kan nås från Zürich, Genève, Milano, och några andra städer.

Du kan även flyga till Zürich och ta tåget därifrån. Då får du njuta av det underbara Schweiziska landskapet medan du reser. Nackdelen är ett tågbyte i Chur, men därifrån går tåg vidare varje timme till St. Moritz till omkring 21:00.

Köra bil hit går också alldeles utmärkt, och ofta billigare alternativ än flyg och tåg. Det är ca. 130 mil från Malmö till St. Moritz. Länk: Googles karta med körväg

 

Läs om fler skidorter i Alperna:

 

Dela och låt andra veta om detta !!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •