zermatt
Zermatt var i början endast en destination för bergsbestigning men är idag även känd för skidåkning och andra vintersporter.

Matterhorn är, och har alltid varit, den stora dragningen till denna by i de schweiziska alperna, och efter de första bestigningarna av detta slående berg, exploderade intresset för området och gjorde att orten växte.

Det var redan på 1860-talet och Zermatt har behållit sin popularitet sedan dess. Det sägs att Matterhorn är det mest fotograferade berget i världen, så förvänta dig inte att vara ensam här oavsett tid på året!

 

Hotell och stugor

Skidorten och omgivningarna bokstavligen sprudlar av platser att bo. Det finns över 300 boenden här. Förutom hotell finns många stugor och lägenheter att hyra.

Vill du skämma bort dig med lyxhotell eller lyxig stuga så finns det 38 alternativ med ett 5-stjärnigt betyg, och det är mer än vissa större städer erbjuder!

zermatterhof_hotel

Du kan hitta verklig stil och kulturarv på Grand Hotel Zermatterhof som har kunnat ge ett lyxigt boende ända sedan 1879.

The Omnia är helt annorlunda på många sätt, du kommer dit via en tunnel som leder till en hiss som tar dig upp i lobbyn.

Detta hotell ligger högt på en klippa, 150 meter över Zermatt, och det innebär att du kan njuta av en fantastisk utsikt.

bokanuStörre karta

 

Äta ute i byn

Medan du är i Zermatt råder det ingen brist på ställen att äta. Här finns över 170 restauranger, och de varierar från mer avslappnande till exklusiva gourmet-restauranger.

Schweiziska rätter är en specialitet, men du hittar lätt restauranger som serverar alla typer av internationella rätter i hela byn.

 

Hur du kommer hit

Zermatt är en bilfri by. Detta är bra eftersom du kan vandra runt till fots eller på skidor utan att oroa dig för massor av trafik, men i gengäld är det förstås svårare att ta sig hit.

Om du kör måste du lämna din bil i Täsch och ta tåget eller en taxi de sista 7 kilometrarna. Med detta i åtanke, kan tåg vara det enklaste alternativet och du kan åka från Genève.

Du kan även åka helikopter med Air Zermatt. Ganska dyrt längre sträckor, men de har även sightseeing turer att boka.
Exempelvis kostar 20 minuter standard flygning runt Matterhorn ca. 1600 svenska kronor (220 CHF) per person.

 

Läs om fler skidorter i Alperna:

 

 

Dela och låt andra veta om detta !!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •